Krystol Bari-Cote™

icon_image-1-1280x720.jpg

Перлата в Катар е многомилиарден проект с имоти за смесена употреба построен върху изкуствен остров, който покрива почти четири милиона квадратни метра. Проектът включва жилищни сгради за 41 000 човека, както и всички удобства, в това число училища, магазини, ресторанти, развлекателни съоръжения, яхтени пристанища и три петзвездни хотела. Когато беше завършен, Перлата бе първия парцел в Катар, достъпен за свободна собственост от чужди граждани. Жителите могат да избират между луксозни апартаменти, градски къщи, мезонети и вили в стила на Ривиерата. В три от луксозните кули на квартал Вива Бахрия не е използвана адекватна хидроизолация и по време на строителството се появиха няколко теча във водните резервоари на кулите.


icon_image.jpg

Отдавна се знае, че строителната индустрия е консервативна. Старата поговорка, "ако не е счупено, не го поправяй", редовно се свързва с проекти за строителство по целия свят. Реалността обаче е, независимо дали на индустрията ѝ харесва или не, времената се менят. С промените в климата и тенденциите за строителство в баланс с околната среда, традиционните мерки вече не се считат за „най-добри практики“. <br><br> Тази промяна към използване на иновативни технологии личи особено в Тиендзин, Китай, при компанията Tianjin Yeland Landscape Real Estate Development. Проекта за техния Тиендзин Хонгкяо Център, състоящ се от 20 жилищни сгради, търговски център и два етажа подземен паркинг, стартира през юли 2012 г. В началото компанията планираше да хидроизолира бетона с традиционна повърхностна мембрана. Въпреки това, екипът на проекта реши, че трябва да има и по-добро решение.


icon_image-6-1280x853.jpg

Проектът обхваща 27.7-километров тунел на Пекинското метрото, минаващ под земята, в направление от южната част на Пекин на север. Маршрутът облекчава трафика в градската ос север-юг по третия околовръстен път. Множество пукнатини в изградените вече бетонни тунели активно пропускаха вода и възникнаха опасения, че арматурата в бетона, релсите, водещите кабели и оборудването щяха да пострадат в следствие на влагата.