Летище Ванкувър, Канада

Хидроизолация на подземен тунел за багаж
https://4smart.bg/wp-content/uploads/2019/04/icon_image.jpg

Летище Ванкувър, Канада

Title:

Description:

icon_image-1280x960.jpg

Изпълнителят, PCL, препоръча Krystol – системата за хидроизолация на бетон  на Kryton – за хидроизолиране на тунела, за да гарантира спазването на амбициозният график. Единствената в света постоянна, дълбочинна, повърхностно прилагана хидроизолационна система – хидроизолационната система Krystol – е циментираща, химически реактивна обработка, която превръща съществуващия бетон в постоянна и мощна водоустойчива бариера.

Когато се добавят към сместа, кристалните химикали на Krystol създават милиони кристали, подобни на игли, в цялата бетонна матрица, превръщайки се в постоянна част от структурата. Движението на водата във всички посоки се блокира за постоянно. Тези кристали остават пасивни до образуването на пукнатина, когато ще реагират с постъпващата вода за самозапечатване на пукнатината и ще продължат да поддържат водонепроницаемо уплътнение.

Системата за хидроизолация на Krystol за проекта YVR включва:

  • Хидроизолационна добавка Krystol Internal Membrane (KIM) се добавя към бетонната смес наливана във фундаментанта плоча, стените и покрива на тунела. KIM е първоначалната кристалинна хидроизолационна добавка за бетон и първата, която е налична в торбички за лесно добавяне.
  • Конструкция на фугите – Krystol Waterstop System е приложена към всички строителни фуги. Системата заменя PVC и бентонит във връзките чрез осигуряване на физически и химически хидроизолационни бариери.

Ключови фактори в решението на екипа на YVR да използва системата за хидроизолация Krystol:

  • Лесна употреба – Минимален труд, необходим за добавяне на КИМ към бетонната смес и съвместна хидроизолация.
  • Скорост – Премахване на необходимостта от външни хидроизолационни мембрани означава по-малко стъпки, свързани с прилагането на хидроизолацията и възможност да се изпълни насип веднага след като формите бъдат отстранени. Също така, тъй като KIM е добавен точно към бетонната смес, не се изисква работна подготовка на място.
  • Постоянна система – За разлика от външните мембрани, които са най-добри в деня на приложението им, Krystol не се влошава с времето. Той не става крехък, няма да се износва, да се напуква, да се обелва или да се отделя по шевовете.
    Системата за хидроизолация на Krystol спести един месец от времето за строителство и намали разходите за материали и тяхното прилагане с повече от 50% спрямо първоначално определената мембранна система.

Характеристики на тунелата: 4,5 м ширина, 2,5 м височина х 35 м дължина
Дебелина на плочите: под 300 mm, стени 350 mm, таван 355 mm
Общо количество на третирания с KIM бетон за проекта: 340 кубични метраНаучи повече за нашите продукти

Използвани материали

Krystol вътрешна мембрана (KIM®)

Krystol вътрешна мембрана (KIM®) представлява хидрофилна, кристална смес, използвана за създаване на постоянна хидроизолация на бетона. KIM® намалява пропускливостта на бетона и се използва вместо външно нанасяни хидроизолационни мембрани. …

Местонахождение
Ванкувър, Канада
Година
2007
Вид на проекта
Хидроизолация на тунел
Използвани материали
Krystol вътрешна мембрана (KIM®)