Apple store, Marina Bay

Сингапур
https://4smart.bg/wp-content/uploads/2020/09/main.jpg
https://4smart.bg/wp-content/uploads/2020/09/01.jpg
https://4smart.bg/wp-content/uploads/2020/09/02.jpg

Apple store, Marina Bay

Title:

Description:

През септември 2020 год. Apple откриха своя нов магазин, разположен в комплекса Marina Bay Sands, Сингапур. Проектиран да изглежда като плаващ във водата, с конструкция изградена от 114 стъклени плоскости и 10 вертикални разделителя, под формата на блестящ купол. Конструкцията, намираща се под водата, е изградена с бетон, третиран с Krystol Вътрешна мембрана (KIM).

Първоначално, бетонните фундаменти, изградени още през 2011 год., са били основа на нощен клуб Авалон, част от проекта Crystal Pavilions. Днес, продължавайки да бъдат водонепроницаеми и да спират каквото и да е навлизане на вода в конструкцията, фундаментите вече са основа на новото чудо на Apple – магазинът им в Сингапур.


Crystal Pavilions, Marina Bay Sands

Резюме на проекта

Crystal Pavilions в Marina Bay Sands, Сингапур се намират точно срещу крайбрежната алея на Marina Bay Sands. Уникално проектираните павилиони изглежда плават по водата.

Когато строителната фирма разработва проекта за двата самостоятелни плаващи кристални павилиона, не търси далеч за решение. Екипът избира Krystol Concrete Waterproofing System на Kryton, използвана преди това за хидроизолация на масивните основи на кулите на Marina Bay Sands, включващи многоетажни търговски площи, казино, изложбен център, паркинг, тунели и др. Marina Bay Sands е построена върху рекултивирана земя, а хидроизолационната система Kryton поддържа зоните защитени и сухи.

Решението

Krystol Вътрешна мембрана (KIM) е добавена към 6000 куб. м бетон за хидроизолация на основите на Кристалните Павилиони. Технологията Krystol в продуктите на Kryton представлява смес от кристалинни химически смеси, които образуват химическа реакция
в бетона, в резултат на което запечатват възникнали пукнатини, увеличават издържливостта на бетона и спират навлизането в последствие на вода в конструкцията.
Двата Кристални Павилиона отварят през септември 2011 год. и стават дом на най-големия бутик в света на Луи Вютон и на нощен клуб Авалон. Павилионите и до днес остават защитени от вода благодарение на хидроизолиращата система за бетон Krystol на фирма Kryton.

Научи повече за нашите продукти

Използвани материали

Krystol вътрешна мембрана (KIM®)

Krystol вътрешна мембрана (KIM®) представлява хидрофилна, кристална смес, използвана за създаване на постоянна хидроизолация на бетона. KIM® намалява пропускливостта на бетона и се използва вместо външно нанасяни хидроизолационни мембрани. …

Местонахождение
Сингапур
Година
2020, 2011
Вид на проекта
Под морско ниво
Използвани материали
Krystol вътрешна мембрана (KIM®)